Bardzo funkcjonalnym urządzeniem wykorzystywanym przez profesjonalnych kucharzy jest gastronomiczny piec konwencyjny. To sprzęt wyróżniający się dużą wydajnością grzewczą, który pozwala na szybkie gotowanie, grillowanie, pieczenie i blanszowanie bez ryzyka przypalenia potraw. Dzięki wykorzystaniu zjawiska konwekcji serwowane dania są równomiernie dopieczone.
[long_desc]
Wszechstronne i wydajne piece konwekcyjne do gastronomii
Ważną korzyścią, którą gwarantuje każdy dostępny w naszej ofercie gastronomiczny piec konwekcyjny, jest wydajność i ekonomia eksploatacji. Dzięki wykorzystywanej do działania technologii urządzenie zapewnia efektywną pracę przy relatywnie niewielkim zużyciu energii, co przekłada się na optymalizację kosztów funkcjonowania lokalu i oszczędności finansowe. Równie ważnym aspektem jest bardzo dokładna i skuteczna izolacja termiczna konstrukcji.
Potrawy powstające przy użyciu gastronomicznego pieca konwekcyjnego są smaczne i aromatyczne. Właściwości smakowe dań wynikają m.in. z ograniczonej absorbcji tłuszczu przez produkty spożywcze podlegające obróbce termicznej. W efekcie są soczyste i zarazem stosunkowo niskokaloryczne w porównaniu z tradycyjnym smażeniem czy pieczeniem. Bogate możliwości tego sprzętu sprawiają, że znajduje zastosowanie we wszelkiego rodzaju lokalach, w których podaje się świeże posiłki. Zamówione w naszym sklepie urządzenia prezentują najwyższą jakość i są dostarczane za darmo w krótkim czasie po zakupie.