Bardzo funkcjonalnym urządzeniem wykorzystywanym przez profesjonalnych kucharzy jest gastronomiczny piec konwencyjny. To sprzęt wyróżniający się dużą wydajnością grzewczą, który pozwala na szybkie gotowanie, grillowanie, pieczenie i blanszowanie bez ryzyka przypalenia potraw. Dzięki wykorzystaniu zjawiska konwekcji serwowane dania są równomiernie dopieczone.

Piece konwekcyjne są bardzo łatwe w obsłudze i programowaniu. Dzięki zastosowaniu wysokiej jakości stali nierdzewnej po zakończonej pracy można je szybko wyczyścić, zarówno wewnątrz, jak i z zewnątrz. Nadają się do mycia ręcznego i mechanicznego. W ofercie sklepu internetowego Kromet.com.pl dostępne są modele z termoobiegiem, wyposażone w jedną, dwie, a nawet trzy komory. Zachęcamy Państwa do zapoznania się z pełną ofertą wyposażenia gastronomicznego. Nasi doświadczeni pracownicy z przyjemnością pomogą w wyborze i podpowiedzą, jak maksymalnie wykorzystać możliwości urządzenia. Gwarantujemy krótki czas realizacji zamówienia i darmową dostawę do Państwa lokalu.