Czym są kotły warzelne? To urządzenia gastronomiczne, stanowiące jedne z podstawowych elementów zaplecza kuchennego w restauracjach, punktach garmażeryjnych i barach mlecznych. Pozwalają przygotować jedzenie w dużej ilości i na dużą skalę, bez konieczności używania wielu garnków i zajmowania wszystkich palników. Dzięki równomiernemu rozkładowi ciepła zupy, wyroby wędliniarskie i mięsne podgrzewane są jednakowo na całej powierzchni.

[long_desc]

Kocioł warzelny – bezcenny w dużej gastronomii

Produkowany przez naszą firmę kocioł warzelny nadaje się do gastronomii działającej na szeroką skalę, głównie do lokali, w których w krótkim czasie wydaje się duże ilości różnorodnych posiłków. Z tego względu sięgają po niego także osoby odpowiadające za przygotowywanie jedzenia podczas wydarzeń organizowanych dla wielu ludzi, jak np. wesel czy bankiety. Zastosowanie tego produktu znacząco zwiększa komfort i efektywność pracy w kuchni, a solidne wykonanie przekłada się na wieloletnią trwałość.
Gastronomiczny kocioł warzelny to dobry wybór ze względów praktycznych także dlatego, że jego utrzymanie w czystości jest bardzo łatwe i szybkie. Z punktu widzenia kucharza ważne jest to, że znajdujące się w urządzeniu potrawy są zabezpieczone przed przypaleniem za sprawą zastosowania specjalnego mechanizmu. Dzięki temu dania mogą być podgrzewane nawet przez długi czas. Produkty dostępne w naszej ofercie powstają przy zastosowaniu podzespołów od najlepszych firm z Europy, co wraz z precyzją wykonania zapewnia funkcjonalność i wydajność.