Czym są kotły warzelne? To urządzenia gastronomiczne, stanowiące jedne z podstawowych elementów zaplecza kuchennego w restauracjach, punktach garmażeryjnych i barach mlecznych. Pozwalają przygotować jedzenie w dużej ilości i na dużą skalę, bez konieczności używania wielu garnków i zajmowania wszystkich palników. Dzięki równomiernemu rozkładowi ciepła zupy, wyroby wędliniarskie i mięsne podgrzewane są jednakowo na całej powierzchni.

Kocioł warzelny - wyposażenie gastronomii

Dostępne w ofercie naszego sklepu sprzęty występują w wielu wariantach różniących się m.in. pojemnością. W zależności od preferowanego przez Państwa źródła zasilania prezentujemy kotły gastronomiczne elektryczne, gazowe i parowe. Wykonane są one ze stali kwasoodpornej i nierdzewnej, która idealnie nadaje się do kontaktu z żywnością. Wszystkie urządzenia mają deklaracje zgodności z obowiązującymi dyrektywami bezpieczeństwa. Kotły można bez problemu podłączyć do instalacji wodnej, dzięki czemu ich mycie i konserwacja będą proste. Zapraszamy właścicieli stołówek, barów i innych obiektów zbiorowego żywienia do składania zamówień na Kromet.com.pl!