Nie od dziś wiadomo, że gastronomiczny piec do pizzy musi być wykonany z wytrzymałych na wysokie temperatury materiałów i mieć odpowiednie parametry użytkowe. Profesjonalne pizzerie, które serwują ten przysmak, wbrew pozorom wcale nie muszą korzystać z pieca opalanego drewnem. Urządzenia marki Kromet to sprzęt najwyższej jakości, umożliwiający sterowanie elektryczne. Dzięki prostej możliwości zaprogramowania taka maszyna sama sygnalizuje moment, w którym należy wyjąć ciasto, chroniąc je przed spaleniem.

Piec do pizzy nadaje się do restauracji i baru szybkiej obsługi, pozwalając na podgrzanie także innych dań, np. zapiekanek czy lasagne. Każdy model wykonany jest ze stali nierdzewnej, która jest odporna na wysokie temperatury, a także uszkodzenia mechaniczne i chemiczne. Zachęcamy już dziś do zapoznania się z bogatym asortymentem sklepu Kromet.com.pl, w którym znajdą Państwo wysokiej klasy wyposażenie gastronomiczne do restauracji.