Nie od dziś wiadomo, że gastronomiczny piec do pizzy musi być wykonany z wytrzymałych na wysokie temperatury materiałów i mieć odpowiednie parametry użytkowe. Profesjonalne pizzerie, które serwują ten przysmak, wbrew pozorom wcale nie muszą korzystać z pieca opalanego drewnem. Urządzenia marki Kromet to sprzęt najwyższej jakości, umożliwiający sterowanie elektryczne. Dzięki prostej możliwości zaprogramowania taka maszyna sama sygnalizuje moment, w którym należy wyjąć ciasto, chroniąc je przed spaleniem.

[long_desc]

Piec – serce każdej pizzerii

Wysokiej jakości gastronomiczny piec do pizzy pozwala na bardzo szybkie przygotowanie klasycznego włoskiego dania bez ryzyka przypalenia ciasta. Jego doskonale wypieczenie sprawia, że staje się chrupiące i soczyste, precyzyjnie odzwierciedlając zamierzenia kucharza oraz rodzaj i proporcje dobranych składników. Dzięki temu możliwe jest uzyskanie potrawy idealnej, zdolnej do konkurowania z dorobkiem najlepszych włoskich lokali z Neapolu, Mediolanu czy Bolonii.
Ważnym aspektem prezentowanych pieców do pizzy o przeznaczeniu gastronomicznym jest prostota obsługi. Intuicyjność konfiguracji parametrów działania sprawia, że poradzi sobie z tym zadaniem nawet początkujący pracownik. Z praktycznego punktu widzenia znaczenie ma łatwe czyszczenie urządzenia zarówno na zewnątrz, jak i wewnątrz. W naszym asortymencie znajduje się sprzęt produkowany z użyciem solidnych komponentów pochodzących od renomowanych firm europejskich. Wszystkie modele są dostępne od ręki, a ich dostawa jest szybka i darmowa. Zachęcamy do zamawiania!