W KROMET produkujemy najwyższej jakości płyty bezpośredniego smażenia, czyli grille gastronomiczne. To bardzo użyteczne i funkcjonalne urządzenia, które umożliwiają sprawne przygotowanie różnych potraw. Z powodzeniem da się na nich przyrządzić nie tylko wyśmienite dania mięsne i rybne, ale też bardzo smaczne warzywa. Obróbka termiczna żywności przebiega bezproblemowo dzięki tego typu sprzętom.

[long_desc]

Jak wybrać grill gastronomiczny

Podstawowe pytanie, na które należy sobie odpowiedzieć, dotyczy rodzaju zasilania. W zależności od modelu można zamówić grill gastronomiczny elektryczny lub gazowy. Który z nich wybrać? Jeżeli urządzenie ma być wykorzystywane intensywnie i przez długi czas, warto rozważyć egzemplarz zasilany gazem, podczas gdy do rzadszego użytkowania najbardziej nadaje się sprzęt elektryczny, który poleca się także do małych i zamkniętych pomieszczeń. Z kolei na świeżym powietrzu i w większych przestrzeniach często wybierane są modele gazowe.
Jeśli chodzi o parametry techniczne, kluczową rolę odgrywa moc, która również powinna być uzależniona od intensywności eksploatacji. W lokalach, gdzie wykorzystuje się grill do gastronomii w szerokim zakresie, pracują urządzenia o relatywnie wyższej mocy, które pozwalają na szybkie przyrządzanie dużych ilości pożywienia. Mniejsza moc jest zaś wystarczająca do okazjonalnego użytku. Przy wyborze modelu uwzględnia się też budowę i jakość wykonania, która w przypadku naszego sprzętu znajduje się na najwyższym poziomie.