W ofercie naszej firmy znajdą Państwo kuchnie gazowe o różnych wymiarach i parametrach technicznych. Urządzenia gastronomiczne tego typu są wiodącym rozwiązaniem we wszystkich miejscach, w których najważniejsza jest sprawność i wydajność obróbki termicznej potraw. Gaz zapewnia bowiem nie tylko możliwość natychmiastowego smażenia bez konieczności wcześniejszego nagrzania, ale jest też opcją bardzo atrakcyjną pod względem cenowym. Zachęcamy do zapoznania się z poszczególnymi modelami dostępnego sprzętu!

[long_desc]

Jak wybrać odpowiednią kuchnię gazową do gastronomii

Podstawowym czynnikiem, które bierze się pod uwagę przy wyborze kuchni gazowej do gastronomii, jest jej konstrukcja. W sprzedaży znajdują się modele z różną liczbą palników – przed zakupem należy się zastanowić nad swoimi potrzebami, czyli przede wszystkim planowaną intensywnością użytkowania urządzenia. Jeżeli ma być ono wykorzystywane w sposób ciągły z myślą o przyrządzaniu posiłków dla wielu osób, powinno być wyposażone w sześć palników. Z kolei w mniejszych lokalnych gastronomicznych i w przypadku bardziej ograniczonej eksploatacji wystarczą dwa lub cztery źródła płomienia.
Kuchnia gazowa do gastronomii daje dostęp do palników o niejednolitej mocy. W zależności od egzemplarza ich rozkład jest różny – podczas gdy w jednym urządzeniu najmocniejszy palnik osiąga moc 9 kW, w innym wynosi ona 6 kW. Przy zakupie sprzętu należy się zastanowić także nad tym, jak ma być zagospodarowana podstawa, która może mieć formę zamkniętej szafki lub otwartej półki. Dostępne są też modele bez podparcia, ustawiane bezpośrednio na pokrętłach.