Praca z wysokiej jakości frytownicą gastronomiczną jest szybka oraz bezpieczna. Nowoczesne urządzenia marki Kromet stanowią jeden z podstawowych elementów wyposażenia restauracji, barów szybkiej obsługi czy innych punktów zbiorowego żywienia. Pozwalają na szybkie przygotowanie chrupiących, złocistych przekąsek z ziemniaków.
[long_desc]

Jak wybrać frytkownicę do gastronomii

Przy wyborze urządzenia należy brać pod uwagę przede wszystkim własne potrzeby i pod ich kątem poszukiwać odpowiedniego modelu. Jednym z podstawowych parametrów jest moc, która decyduje o szybkości przyrządzania potraw – wraz ze wzrostem jej wartości skraca się czas przygotowywania jedzenia. Najmocniejsza frytkownica gastronomiczna jest przeznaczona do miejsc, w których wykorzystuje się ją w szerokim zakresie. Tam, gdzie dania powstające przy jej użyciu są podstawą menu, warto sięgać także po egzemplarze o dużej pojemności, zdolne do pomieszczenia większych ilości frytek czy innych produktów.
Z czysto praktycznego punktu widzenia znaczenie mają wymiary, które powinny być dopasowane do danej lokalizacji, choć trzeba też pamiętać, że pośrednio wiążą się też z mocą. Duża frytownica do gastronomii osiąga bowiem z reguły większą moc i pojemność niż małe egzemplarze. Przy wyborze urządzenia należy wziąć pod uwagę także jakość wykonania i solidność materiałów. Nasza oferta to sprzęt z górnej półki składający się z podzespołów renomowanych firm.