Dostępne w naszej ofercie elektryczne frytownice gastronomiczne to wiodące rozwiązanie na rynku specjalistycznych urządzeń kuchennych. Smażenie frytek na głębokim tłuszczu staje się dzięki nim całkowicie bezproblemowe: ziemniaczane słupki wystarczy umieścić w specjalnym pojemniku, który po obróbce można wyjąć i usunąć nadmiar tłuszczu. Niektóre modele są nawet zaopatrzone w specjalną strefę zimna – to użyteczne rozwiązanie, dzięki którym opadłe na dno fragmenty pokrojonych ziemniaków nie przypalą się. Wpłynie to oczywiście bardzo pozytywnie na jakość wykorzystywanego oleju.

[long_desc]

Uniwersalne i wydajne frytownice elektryczne do gastronomii

Polecamy te urządzenia także z uwagi na łatwość utrzymania czystości. Fakt, że gastronomiczna frytkownica jest elektryczna, sprawia, że można zapomnieć o zabrudzeniach spowodowanych przez tlący się płomień, które bywają problemem w przypadku sprzętu gazowego. Zaletą proponowanego wyposażenia jest także uniwersalność zastosowania, ponieważ poza podstawową funkcją, jaką jest przygotowywanie frytek, można je wykorzystać także do innych potraw, np. do przyrządzania mięs czy warzyw.
Dostarczamy wyłącznie wysokiej jakości sprzęt o wysokiej wydajności, który pozwala na przygotowywanie soczystych, aromatycznych i smacznych potraw. Ważną zaletą naszych urządzeń jest możliwość użycia ograniczonych ilości tłuszczu, który w minimalnym stopniu wchłania się w przyrządzane posiłki. Dlaczego jeszcze frytownica elektryczna do gastronomii jest warta uwagi? Prostota obsługi, trwałość i solidność to kolejne ważne zalety naszych produktów, które dostarczamy klientom natychmiast po zamówieniu. Zapewniamy krótki czas przesyłki i darmowy transport.