07maj
29kwi
Jak wybrać najlepszy kocioł warzelny do swojej gastronomii?
Wybór odpowiedniego kotła warzelnego to jedna z ważniejszych decyzji, jakie podejmuje się przy planowaniu profesjonalnej kuchni, stołówki czy zakładu zbiorowego żywienia. Kocioł warzelny bezpośrednio wpływa na efektywność pracy, jakość przygotowywanych potraw, a nawet koszty eksploatacji. Jak więc wybrać model, który będzie służył niezawodnie przez lata?...
09kwi
Jaki sprzęt gastronomiczny jest potrzebny do otworzenia pizzerii? Praktyczne wskazówki od Kromet
Marzysz o własnej pizzerii, w której zapach świeżo wypieczonego ciasta i aromatycznych dodatków przyciąga tłumy? Świetnie! Realizacja tego marzenia wymaga jednak nie tylko pasji i doskonałego przepisu, ale także odpowiedniego wyposażenia. Wybór sprzętu gastronomicznego to jedna z najważniejszych decyzji, która wpłynie na jakość Twoich pizz,...
27mar
Zamów kompleksowy projekt kuchni od Kromet. Poznaj naszą usługę
Planujesz otworzyć restaurację hotelową, bar z fast-foodem albo food trucka? A może prowadzisz hotel i potrzebujesz profesjonalnego projektu kuchni? Oferujemy kompleksową usługę projektowania zaplecza gastronomicznego. Dowiedz się, jak współpracujemy z klientami przy takich realizacjach!
14mar
Nowy piec konwekcyjno-parowy Rinato z nagrodą podczas targów EUROGASTRO 2025
Podczas tegorocznych Targów Gastronomicznych EuroGastro w Warszawie zaprezentowaliśmy nasz premierowy piec konwekcyjno-parowy Rinato. Premierze towarzyszyło duże zainteresowanie wśród osób pracujących w branży, a urządzenie zdobyło prestiżową nagrodę Quality&Innovation za premierę roku. Zobaczcie, jak oceniają nasz piec specjaliści!
26lut
Spotkajmy się na targach EUROGASTRO 2025 w Warszawie!
11–13 marca 2025 w Ptak Warsaw Expo odbędą się targi EuroGastro – najważniejsze wydarzenie branży HoReCa w Polsce. Krometu, polskiego producenta z ponad 66-letnim doświadczeniem, nie może tam oczywiście zabraknąć! Podczas targów zaprezentujemy aż 7 urządzeń, w tym premierowy piec konwekcyjno-parowy Rinato. Jakie niespodzianki dla...
13lut
Podstawowe wyposażenie małej gastronomii — co musisz wiedzieć?
Małe punkty gastronomiczne, takie jak food trucki, bistra czy kawiarnie, muszą sprostać wyzwaniom związanym z ograniczoną przestrzenią, a – niekiedy – również wzmożonym ruchem klientów. Kluczem do sukcesu jest wtedy odpowiednie wyposażenie kuchni, które pozwoli na efektywne przygotowywanie potraw przy jednoczesnym zachowaniu ergonomii pracy. Okazuje...
09sty
Jak produkujemy nasze urządzenia? Poznaj park maszynowy Kromet
65 lat doświadczenia w branży gastronomicznej to więcej niż tylko liczba. To gwarancja jakości i profesjonalizmu w produkcji urządzeń dla sektora HoReCa. Poznaj park maszynowy firmy Kromet, która rozpoczęła swoją działalność w krośnieńskich zakładach metalowych, stopniowo rozwijając się od lokalnego producenta do liczącego się gracza...
06kwi
Wesołych Świąt Wielkanocnych!
Życzymy Wam spokojnych i radosnych Świąt.
16sty