Spotkajmy się na targach EUROGASTRO 2025 w Warszawie!
11–13 marca 2025 w Ptak Warsaw Expo odbędą się targi EuroGastro – najważniejsze wydarzenie branży HoReCa w Polsce. Krometu, polskiego producenta z ponad 66-letnim doświadczeniem, nie może tam oczywiście zabraknąć! Podczas targów zaprezentujemy aż 7 urządzeń, w tym premierowy piec konwekcyjno-parowy Rinato. Jakie niespodzianki dla Was przygotowaliśmy i gdzie będzie nas można zobaczyć? Przeczytajcie poniżej!
Co zobaczycie na naszym stoisku?
Piec konwekcyjno-parowy RINATO – premiera!
RINATO to zaawansowany technologicznie piec konwekcyjno-parowy, który odpowiada na potrzeby nowoczesnych kuchni komercyjnych. Zaprojektowaliśmy go z myślą o globalnych standardach. Nasz premierowy piec charakteryzuje się:
- uniwersalnością zastosowań (wykorzystasz go zarówno do klasycznych pieczonych potraw, jak i wypieków),
- niższymi kosztami eksploatacji dzięki EasyClean Tech,
- intuicyjną obsługą, która minimalizuje czas potrzebny na szkolenia personelu,
- precyzyjnym sterowaniem obróbką termiczną.
Co ważne, klientom decydującym się na zakup pieca RINATO, oferujemy usługę SmartStart, czyli bezpłatne pierwsze uruchomienie z certyfikowanym specjalistą.


Kocioł warzelny 300L – nowość
Na targach zaprezentujemy również kocioł warzelny o pojemności 300 litrów, który jest nowością w naszej ofercie. Stworzyliśmy go na potrzeby rynku – coraz więcej cateringów czy punktów zbiorowego żywienia stawia na urządzenia o większej pojemności. Dno kotła wykonane jest ze stali AISI 316L; ta cecha wraz z systemem grzania pośredniego eliminują ryzyko przypalenia potraw. Kocioł posiada też precyzyjną regulację temperatury (30–120°C).
Patelnia indukcyjna
Podczas targów będziecie mieć okazję zobaczyć też naszą patelnię indukcyjną, która została zaprojektowana z uwzględnieniem potrzeb branży gastronomicznej: czyli szybkości przygotowywania dań, precyzji i oszczędności energii. Prezentowany model patelni, dzięki mocy 10 kW, może znacznie skrócić czas gotowania. Zadbaliśmy też o wasze bezpieczeństwo – urządzenie aktywuje się tylko pod naczyniem, eliminując ryzyko przypadkowych poparzeń w pracy. Do urządzenia dodaliśmy automatyczne podnoszenie misy 50 dm³ i baterię wodną, aby kucharze mogli w 100% oddać się gotowaniu, bez zbędnego stresu związanego ze sprzątaniem. Dzięki niezależnym strefom grzewczym i przyłączu 1/2” urządzenie można zintegrować z dowolną kuchnią.
Nowa linia 700 – dedykowana profesjonalistom
Nowa odsłona kultowej serii 700 to nasza odpowiedź na potrzeby nowoczesnych kuchni komercyjnych. Urządzenia z nowej linii są wykonane ze stali AISI 304 ze szczotkowaną powierzchnią Scotch Brite – dzięki czemu są odporne na mikro rysy i łatwe w utrzymaniu czystości. Co więcej, oferujemy możliwość łączenia urządzeń w ciągi robocze bezszczelinonwo, co znacznie pomaga w zachowaniu odpowiedniej higieny w miejscu pracy.
Design w nowej linii to przede wszystkim czerwone akcenty i minimalistyczna forma – idealne rozwiązanie do przestrzeni eksponujących kuchnię, np. do ramenowni czy food halla.
To nie jest linia premium, a profesjonalne narzędzie dla wymagających. Digitalizacja nie zastąpiła tu prostoty – mechaniczne rozwiązania wciąż dominują tam, gdzie liczy się niezawodność – podkreślają konstruktorzy Krometu.
Dowiedz się więcej na temat tego, jak projektujemy nasze urządzenia we wpisie o parku maszynowym Krometu.
Frytkownica elektryczna
Wśród urządzeń z tej linii znajdziecie frytownicę elektryczną, która dzięki dwóm niezależnym komorom o łącznej pojemności 16 litrów pozwala na jednoczesne przygotowywanie różnych potraw z precyzyjną kontrolą temperatury. To idealne rozwiązanie dla intensywnie pracujących kuchni, oferujące szybkie nagrzewanie i wydłużoną żywotność oleju dzięki strefie zimna.
Kuchnia gazowa 6-palnikowa
Zaprezentujemy także kuchnię gazową 6-palnikową, wyposażoną w mocne palniki dwukoronowe o łącznej mocy 43,5 kW. Jej ergonomiczna konstrukcja, system Antikap chroniący przed zalewaniem palników oraz modułowość sprawiają, że jest niezastąpionym narzędziem w każdej profesjonalnej kuchni.

Płyta bezpośredniego smażenia
Kolejnym urządzeniem będzie płyta bezpośredniego smażenia z dwustrefową powierzchnią roboczą – gładką i ryflowaną – oraz możliwością pracy w temperaturach do 300°C. Dzięki technologii łatwego czyszczenia i opcjonalnej sondzie igłowej to wszechstronne urządzenie świetnie sprawdzi się w przygotowywaniu różnorodnych dań.
Piekarnik elektryczny
Nie zabraknie również piekarnika elektrycznego, który dzięki trzem trybom grzania i równomiernemu rozkładowi temperatur pozwala na pieczenie, grillowanie i przygotowywanie wyrobów piekarniczych. Jego kompaktowa konstrukcja i możliwość integracji z innymi urządzeniami z linii czynią go doskonałym wyborem dla każdej kuchni.
Dlaczego warto nas odwiedzić?
Odwiedzając nasze stoisko na targach EuroGastro 2025, zyskacie niepowtarzalną okazję, by poznać najnowsze technologie i rozwiązania Krometu. To także doskonały moment, aby porozmawiać z naszymi ekspertami, wymienić się doświadczeniami lub znaleźć inspiracje dla Waszej kuchni.
Umów spotkanie już dziś!
Chcesz zarezerwować czas na konsultację? Skontaktuj się z nami i zapytaj o dostępność naszych specjalistów podczas targów w Warszawie:
+48 68 383 53 24
email: handlowy@kromet.com.pl
Gdzie i kiedy nas znaleźć?
11–13 marca 2025
Ptak Warsaw Expo, Nadarzyn
Stoisko Kromet: Hala F, miejsce F3.14
Do zobaczenia!