Profesjonalne kuchnie gazowe z piekarnikiem Kromet – polska jakość od 65 lat

Gazowe kuchnie gastronomiczne z piekarnikiem naszej produkcji zaprojektowane zostały od podstaw przy uwzględnieniu komponentów pochodzących od renomowanych europejskich producentów. W ofercie firmy Kromet dostępna jest kuchenka gazowa gastronomiczna z dwoma, czterema, a nawet sześcioma palnikami. Dzięki takiej liczbie stanowisk możliwe jest przygotowywanie wielu różnych potraw w tym samym czasie.

Jaką kuchnię gazową z piekarnikiem wybrać do gastronomii?

Przede wszystkim należy uwzględnić specyfikę użytkowania kuchni gazowej i piekarnika w swoim lokalu – m.in. kwestie takie jak częstotliwość gotowania czy ilość przygotowywanych porcji. Od tego będzie zależeć wybór sprzętu wg jego właściwości: konkretnej moc, liczby palników i budowy.
Jeśli chodzi o źródła płomienia, do zastosowań na niewielką skalę wystarczą modele z dwoma, ewentualnie czterema elementami, które bezpośrednio odpowiadają za podgrzewanie posiłków. Z kolei w miejscach odwiedzanych przez wielu gości warto postawić na wersję wyposażoną w sześć palników. W zależności od egzemplarza kuchnia gazowa z piekarnikiem przeznaczona do gastronomii różni się też wymiarami, które powinno się dostosować do danego pomieszczenia, np:

  • 6-palnikowe 900.KG-6 (1350x900x900 mm) – restauracje à la carte, hotele resortowe
  • Kompaktowe 700.KG-2 (400x700x900 mm) – food trucki, bary śniadaniowe
  • Wersje z termoobiegiem (np. 700.KG-4PE-1T) – pieczenie równomierne na wielu poziomach