Profesjonalne kuchnie gazowe do gastronomi | Kromet
Wysoko wydajne kuchnie gazowe gastronomiczne marki Kromet łączą innowacyjne rozwiązania techniczne z niezawodnością polskiej produkcji. W ofercie znajdą Państwo m.in.:
- Modele 2-, 4- i 6-palnikowe o mocy do 42 kW (Linia 900)
- Palniki dwukoronowe 7.5-9 kW z systemem Antikap zapobiegającym zalaniu
- Konstrukcje ze stali nierdzewnej AISI 304 (gr. 1.5 mm)
- Modele z opcją integracji z piekarnikiem elektrycznym lub gazowym
Dlaczego warto wybrać kuchnie gazowe Kromet?
Jako polski producent z 65-letnim doświadczeniem gwarantujemy nowoczesną technologię w naszych urządzeniach oraz sprawną realizację zamówień, czyli m.in. automatyczną blokadę palników przy przegrzaniu czy modułową konstrukcję (możliwość rozbudowy o frytownice, płyty grillowe lub kotły warzelne).
Jak wybrać odpowiednią kuchnię gazową do gastronomii?
Podstawowym czynnikiem, który bierze się pod uwagę przy wyborze kuchni gazowej do gastronomii, jest jej konstrukcja. W naszej ofercie znajdują się modele z różną liczbą palników – przed zakupem należy się zastanowić nad swoimi potrzebami, czyli przede wszystkim planowaną intensywnością użytkowania urządzenia. Jeżeli ma być ono wykorzystywane w sposób ciągły z myślą o przyrządzaniu posiłków dla wielu osób, powinno być wyposażone w sześć palników. Z kolei w mniejszych lokalnych gastronomicznych i w przypadku bardziej ograniczonej eksploatacji wystarczą dwa lub cztery źródła płomienia.
Kuchnia gazowa do gastronomii daje dostęp do palników o niejednolitej mocy. W zależności od modelu ich rozkład jest różny – podczas gdy w jednym urządzeniu najmocniejszy palnik osiąga moc 9 kW, w innym wynosi ona 6 kW. Przy zakupie sprzętu należy się zastanowić także nad tym, jak ma być zagospodarowana podstawa, która może mieć formę zamkniętej szafki lub otwartej półki. Dostępne są też modele bez podparcia, ustawiane bezpośrednio na pokrętłach.