Aktualności

Jak zaprojektować funkcjonalną kuchnię gastronomiczną? 5 kluczowych zasad

Jak zaprojektować funkcjonalną kuchnię gastronomiczną? 5 kluczowych zasad

Projektowanie kuchni gastronomicznej to jeden z najważniejszych etapów każdej inwestycji w restaurację, hotel, bistro czy kantynę. Od dobrze zaprojektowanego zaplecza zależy nie tylko tempo pracy zespołu, ale też jakość serwowanych potraw, bezpieczeństwo pracowników i zgodność z przepisami sanitarnymi. To inwestycja, która zwraca się każdego dnia...
Nowa linia 700 SB od Kromet

Nowa linia 700 SB od Kromet – profesjonalizm w nowoczesnym wydaniu

W profesjonalnej gastronomii liczy się nie tylko funkcjonalność, ale też wiele innych czynników; coraz częściej zwraca się uwagę na estetykę urządzeń, łatwość utrzymania powierzchni w czystości czy niezawodność. Dlatego powstała nowa linia 700 SB od Kromet – odpowiedź na realne potrzeby szefów kuchni, projektantów zapleczy...
Monoblok 4 winds

Monoblok Krometu w sercu 4 Winds Resort & Spa

W kuchni ekskluzywnego obiektu 4 Winds Resort & Spa stanął monoblok, jakiego jeszcze w historii Krometu nie było. Aż 14 pól indukcyjnych w jednej, zwartej konstrukcji – zaprojektowanej przez nasz zespół i dostarczonej we współpracy z dystrybutorem ELQUCHNIA Remigiusz Jasiński – to odpowiedź na konkretną...
Kocioł warzelny - jak wybrać?

Jak wybrać najlepszy kocioł warzelny do swojej gastronomii?

Wybór odpowiedniego kotła warzelnego to jedna z ważniejszych decyzji, jakie podejmuje się przy planowaniu profesjonalnej kuchni, stołówki czy zakładu zbiorowego żywienia. Kocioł warzelny bezpośrednio wpływa na efektywność pracy, jakość przygotowywanych potraw, a nawet koszty eksploatacji. Jak więc wybrać model, który będzie służył niezawodnie przez lata?...
Jaki sprzęt gastronomiczny jest potrzebny do otworzenia pizzerii? Praktyczne wskazówki od Kromet

Jaki sprzęt gastronomiczny jest potrzebny do otworzenia pizzerii? Praktyczne wskazówki od Kromet

Marzysz o własnej pizzerii, w której zapach świeżo wypieczonego ciasta i aromatycznych dodatków przyciąga tłumy? Świetnie! Realizacja tego marzenia wymaga jednak nie tylko pasji i doskonałego przepisu, ale także odpowiedniego wyposażenia. Wybór sprzętu gastronomicznego to jedna z najważniejszych decyzji, która wpłynie na jakość Twoich pizz,...
Kromet - profesjonalne urządzenia HORECA

Spotkajmy się na targach EUROGASTRO 2025 w Warszawie!

11–13 marca 2025 w Ptak Warsaw Expo odbędą się targi EuroGastro – najważniejsze wydarzenie branży HoReCa w Polsce. Krometu, polskiego producenta z ponad 66-letnim doświadczeniem, nie może tam oczywiście zabraknąć! Podczas targów zaprezentujemy aż 7 urządzeń, w tym premierowy piec konwekcyjno-parowy Rinato. Jakie niespodzianki dla...
kucharz na stanowisku pracy w restauracji

Podstawowe wyposażenie małej gastronomii — co musisz wiedzieć?

Małe punkty gastronomiczne, takie jak food trucki, bistra czy kawiarnie, muszą sprostać wyzwaniom związanym z ograniczoną przestrzenią, a – niekiedy – również wzmożonym ruchem klientów. Kluczem do sukcesu jest wtedy odpowiednie wyposażenie kuchni, które pozwoli na efektywne przygotowywanie potraw przy jednoczesnym zachowaniu ergonomii pracy. Okazuje...