Płyty grillowe

Płyta grillowa jest zdecydowanie większa od tradycyjnych patelni, służy do przygotowywania drobiu, mięsa, warzyw i ryb.

Płyty grillowe występują w trzech różnych wariantach: gładkich, ryflowanych (nadają opiekanym produktom ładny kształt) lub mieszane.

  • temperatura płyty sterowana jest termostatem w zakresie od 50 do 300°C,
  • płyty grillowe posiadają powłokę chromowaną, polerowaną; rozwiązanie to idealnie sprawdza się podczas obróbki termicznej potraw, jak również ułatwia utrzymanie patelni w czystości,
  • pod płytą umieszczony jest zbiornik na tłuszcz. To zapewnia odprowadzenie jego nadmiaru sprawiając, że potrawy są zdrowsze, smaczniejsze i mniej kaloryczne,
  • płyty grillowe firmy Kromet pozwalają na oszczędność czasu i mniejsze zużycie energii. Spirala grzejna wewnątrz modułu grzewczego jest gęsto rozmieszczona na obrzeżach, a nie w centrum modułu, dzięki czemu uzyskuje się jednakową temperaturę na całej powierzchni modułu grzewczego; powoduje to równomierne smażenie potraw.

 

 

nf

Płyta grillowa elektryczna
700.PBE-400G

Zobacz szczegoły

nf

Płyta grillowa elektryczna
700.PBE-400R

Zobacz szczegoły

nf

Płyta grillowa elektryczna
700.PBE-600G

Zobacz szczegoły

nf

Płyta grillowa elektryczna
700.PBE-600GR

Zobacz szczegoły

nf

Płyta grillowa elektryczna
700.PBE-800GR

Zobacz szczegoły

nf

Płyta grillowa gazowa
700.PBG-400G

Zobacz szczegoły

nf

Płyta grillowa gazowa
700.PBG-400R

Zobacz szczegoły

nf

Płyta grillowa gazowa
700.PBG-800GR

Zobacz szczegoły

PL EN